ACW kritisch voor Roeselaarse politici

ROESELARE - Het ACW van Rumbeke en Oekene is niet bepaald lovend over het gevoerde beleid van de CD&V/SP.A-meerderheid: ‘Geld en plannen gingen massaal naar het stadscentrum of naar grote projecten'.

In zaal Den Hazelt houdt het ACW van Rumbeke-Oekene een gespreksavond, waarbij voorzitter ACW-voorzitter Dirk Lievens de schepenen Griet Coppé en José Debels én burgemeester Luc Martens (allen CD&V) interpelleert over de realisaties (of het gebrek daaraan) in de Roeselaarse deelgemeenten. Het ACW van Roeselare gaf het stadsbestuur eerder al ‘onderscheiding' voor het gevoerde beleid de voorbije vijf jaar, maar de zusterorganisatie in Rumbeke en Oekene is duidelijk veel kritischer. ‘Ons bilan over het stadsbeleid is niet bijster positief. Geld en plannen gingen massaal naar het stadscentrum, waarbij de deelgemeenten vaak stiefmoederlijk werden behandeld', luidt het.

Deelgemeenten in de kou

De lijst van grieven is lang. Zo klaagt het ACW het uitblijven van de broodnodige vernieuwing van de Izegemsestraat en van de ingang en de binnenkoer van ontmoetingscentrum OCAR aan. Ook het ‘troosteloos' lang aanslepen van de heraanleg van de Louis Leyn- en de Kloosterstraat en van de aanleg van het parkeerterrein in Beitem kunnen voor het ACW niet door de beugel. ‘Van de gevraagde dorpskernvernieuwing in Oekene kwam nog niets in huis. En het opdoeken van de skateramp is één van de voorbeelden die aantonen dat de deelgemeenten de jongste jaren nauwelijks hun deel van de koek kregen', zegt voorzitter Dirk Lievens, overigens zelf CD&V-gemeenteraadslid. Ook inzake mobiliteit krijgt het stadsbestuur een onvoldoende. Het ACW verwijst naar het schrappen van de doorsteek aan de kop van de vaart en de lange wachttijden in de Rumbeeksesteenweg. Toch stipt het ACW ook enkele positieve zaken aan, zoals de afsluiting van de overweg aan de Regenbeek, de heraanleg van voetpaden in de wijk Wervickhove, de opening van het rusthuis De Zilverberg en een betere aanduiding van de zone 30.

Den Hazelt, 15 november om 19.30u

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio