Zeehondenverblijf Zoo in ere hersteld

Zeehondenverblijf Zoo in ere hersteld

Foto: rr

ANTWERPEN - Hoofdverzorgster Annemie van de Zoo van Antwerpen toont trots het vernieuwde zeehondenverblijf dat werd gebaseerd op het plan van 1908 met een waterval, vernieuwd zwembad en een extra strand.

Annemie werkt al dertig jaar in de Zoo van Antwerpen als hoofdverzorgster van zeeleeuwen en zeehonden. Naast de leeuwencanyon genieten de zeehonden Queenie , Herbie, Mamy,

Nath en Eufrazie op het extra strand aan hun vernieuwd zwembad van hun dagelijkse portie haring ensprot'De renovatie is een enorme verbetering voor de zeehonden én het milieu', zegt Annemie. 'Het vorige verblijf was in zoet water, maar zeehonden leven normaal in zout water, dat is dus ook veel beter voor hun ogen.' Het grote zwembad heeft nu ook een gesloten watercircuit met een biologische filter. Nu ververst die filter het water, in het vorige verblijf moesten we dat zoete water twee of drie keer per week wegdoen.'

Maar ook voor de bezoekers is er veel veranderd. Op het terrein van 1.300 vierkante meter is het zeehondenverblijf gerenoveerd volgens de plannen van 1908. De bergrivier stroomt weer, de zes meter brede waterval spettert van de rotsen en de romantische bruggetjes voeren de bezoekers voorbij de zeehonden.

'De zeehonden hebben tijdens de werken even bij de zeeleeuwen overwinterd, maarik zag dat ze vanaf dag één veel actiever waren in dit zwembad', vertelt Annemie. Als de zeehonden ziek zijn, is er ook nog een grot met een waterbassin om de zieke dieren in quarantaine te zetten. Bezoekers kunnen elke dag om kwart na tien en kwart na vier zien hoe Annemie en andere verzorgsters de zeehonden voederen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio