Bush, Lykke Li en Netsky bij 41 nieuwe namen

Bush, Lykke Li en Netsky bij 41 nieuwe namen

Foto: photonews

I, I follow... Het nummer waarmee nu ook Triggerfinger al acht weken op nummer 1 staat, kan u misschien de strot uitkomen, toch zal het in augustus over de hele Pukkelpopweide worden gescandeerd. De Zweedse Lykke Li is immers een van de grotere namen die het festival vandaag lost. Ook meneer Gwen Stefani komt langs met zijn rockband Bush én de persoonlijke favoriet van organisator Chokri: het opkomende Britse groepje Band of Skulls. Vorige maand werden al 82artiesten bekendgemaakt met als meest klinkende namen Foo Fighters, Björk en The Black Keys.

Een speciaal moment wordt de terugkeer van de Leuvense dj en beatmaker Netsky. Op het moment dat de storm vorig jaar in alle hevigheid over het terrein in Kiewit raasde, stond een bomvolle Dancehall immers loos te gaan op Netsky. Een jong koppel kwam om het leven toen het naar buiten vluchtte.

Bij de andere 41 nieuwe namen die de affiche van Pukkelpop 2012 sieren, zitten nog de Belgische beatexplosies van Goose, het Britse dubstepduo Chase and Status, rapper Tinie Tempah, de Finse metalband Apolyptica, de Amerikaanse punkers van Social Distortion, indiegroep Grandaddy, soul-electrorevelatie Jamie Woon en de Zweedse rockband The Hives.


Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees