Feestcomité en Willy Naessens vullen Sinkenkermis

WORTEGEM-PETEGEM - Het feestcomité en Willy Naessens slaan de handen in elkaar voor de organisatie van verschillende activiteiten tijdens de Sinksenkermis.

Het feestcomité ‘Elsegem Leeft' opent de Sinksenkermis op vrijdag 10 juni om 19.30 uur met een boogschieting op liggende wip en een biljarttornooi. Daarna zorgt het café Het Brouwershuis voor een portie ambiance.

Op zaterdag 11 juni kan je de stapschoenen aanbinden voor de familiewandeling ‘Langs Elsegemse wegen'. Tussen 14 en 15 uur kan je inschrijven en starten op het Elsegemplein. Om 18 uur wordt op het Elsegemplein plaats geruimd voor het muzikale evenement ‘Elsegem zingt' en de avond wordt afgerond met een bal populaire in café Het Brouwershuis.

De festiviteiten op zondag 12 juni starten om 9.30 uur met een openluchtmis op de strohoeve van Willy Naessens. Na het aperitiefconcert en het eetfestijn wordt vanaf 14 uur met horsebal en estafettespelen een spektakel aangeboden. Dat vindt plaats op en rond de strohoeve. Om 15 uur volgen op het Elsegemplein een engelenworp en een demonstratie salsadansen. Om 17.30 uur is het dan uitkijken naar het intussen traditionele ‘Het spelleke van Elsegem' waarbij de draak gestoken wordt met lokale toestanden. Zondagavond zorgen Dirk Bauters en Vanessa Chinitor voor de muzikale noot en dansliefhebbers worden met een salsafuif verwend. Het geheel wordt met een vuurwerk afgerond.

De Sinksenkermis sluit op maandag 13 juni met een recreatieve duatlon af. Om 15 uur kan iedereen zich op het Elsegemplein aan de start wagen voor 3 kilometer lopen, 32,5 kilometer fietsen en nog eens 3 kilometer lopen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio