Heeren van Liedekercke vieren twintigste verjaardag met eigen bier

© © Peter Van den Bossche

Het bierrestaurant De Heeren van Liedekercke in Denderleeuw bestaat twintig jaar. Die verjaardag werd gevierd met een tuinfeest en een nieuw bier: de Anniversary Blend.

(pvdb)

Taverne/restaurant De Heeren van Liedekercke zette afgelopen weekend zijn tuin open voor de bierliefhebbers. In kleine proefglazen konden liefst 250 bieren worden geproefd. Het meest werd er gesproken over het nieuwe bier. 'Het is een geuzebier dat we zelf hebben gecreëerd', vertelt Tomas Swalens, die in de taverne werkt. 'Het is een blend, een mix van bestaande bieren. We combineren platte lambiek met Lindemans en lambiek van brouwerij Girardin.'

Ook bierpatron Joost De Four -zijn broer Tom is de baas in de keuken- spreekt met lof over deze geuze. 'We hebben echt een goede combinatie gevonden. Uiteraard is het speciaal dat een brouwerij toestaat dat je merken mengt, maar ze kennen ons en ze weten dat we staan voor kwaliteit.'

Toch kan je de geuze vandaag nog beter niet drinken. 'Hij zal op fles nog verbeteren, je kan hem nog zeker zes maanden laten liggen. Hij werd gebotteld op 17 mei en kan alleen maar nog meer body krijgen.'Er is gezorgd voor voldoende stock want er werden 20.000 flessen gebotteld.

De Heeren van Liedekercke werd al twee keer gekozen tot beste bierrestaurant van Europa. In november kregen de uitbaters de titel Gouden Lambiekstoemper voor het café met de beste selectie traditionele lambiekbieren. Meteen de verklaring waarom de tuin zaterdagnamiddag overvol zat. 'En 's avonds is er nog meer ambiance', verzekert Joost. 'Ze hebben dan al wat bier gedronken', voegt hij eraan toe.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio