Uitzonderlijk vijf tijgerwelpjes geboren

Wollige knuffels in Olmense Zoo

Een jong waterbokje.mto Foto: © mto

BALEN - De lente zorgt weer voor een babyboom in de Olmense Zoo. Zo zijn er uitzonderlijk vijf tijgerwelpjes geboren, maar ook andere dieren.

De lentekriebels slaan weer toe in de Olmense Zoo. Zo zijn er de afgelopen weken heel wat nieuwe dieren geboren. Het opmerkelijkst is de geboorte van een tijgervijfling. Het is zelfs uitzonderlijk.

‘Normaal telt een tijgernest twee of drie welpjes, dus deze geboorte is wel heel speciaal', zegt Charel Verheyen van de Olmense Zoo. ‘De welpjes stellen het momenteel heel goed. Moeder Ria zorgt heel goed voor hen. Ze is ook heel beschermend. Enkel de verzorgster kan bij haar komen. Natuurlijk is het nu de zaak om Ria en haar nest goed in het oog te houden. We wegen de welpjes geregeld om te zien of ze voldoende bijkomen.'

Verschillende kleur

De welpjes verschillen ook van kleur. Het nest bestaat namelijk uit twee witte en drie tijgertjes. Dat komt omdat de moeder bruin is en de vader een witte tijger. Witte tijgers komen enkel in gevangenschap voor, omdat de dieren in het wild niet kunnen overleven zonder schutkleur.

De welpjes worden nu zes weken binnengehouden bij de moeder. Nadien kunnen ze hun eerste stapjes buiten zetten.

Naast de tijgertjes hebben nog verschillende jonge diertjes het levenslicht gezien. Zo is poemawelpje Nigel al drie weken oud. Hij verblijft nog binnen bij zijn moeder, maar verzorgster Zoë kan hem wel vlot meenemen voor bijvoorbeeld inentingen.

De jongste caracal Nina zit al bij haar soortgenoten in het park en ook het jongste capucijnaapje hangt op de rug van de moeder.

Het savannegedeelte heeft er een waterbokje en een moerasantilope bij.

Andere aanwinsten zijn een piepjonge oehoe, een moeraskat en een albino-stekelvarkentje. Intussen zijn de olifanten elkaar ook al gewoon geraaktwww.olmensezoo.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio