Rijverbod voor 83-jarige die been Oostendse af reed

OUDENBURG - De 83-jarige August C. uit Ichtegem kreeg dinsdagvoormiddag van de Brugse politierechter Peter Vandamme een boete van 275 euro en een rijverbod van acht dagen met medisch en psychologisch onderzoek.

De man had op 31 juli 2011 een zwaar verkeersongeval veroorzaakt op het kruispunt van de Westkerksestraat met de Oude Gistelseweg. De man wou de straat indraaien en zag de motorrijderniet aankomen. August C. knalde tegen de motor, waarbij de 28-jarige passagier uit Oostende zwaargewond raakte. Ze verloor ter plaatse haar onderbeen en werd met de MUG Heli naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht. Daar verbleef ze een maand lang op de afdeling intensieve zorgen. De motorrijder, een 31-jarige man uit Oostende, werd lichtgewond.

De advocate van de beklaagde, meester Hilde Vanhee, vroeg de vrijspraak voor haar cliënt. ‘Mijn cliënt heeft de motor nooit zien aankomen omdat die te snel reed. De motor is nog 103 meter verder geschoven na de aanrijding terwijl ook de passagier 60 meter verder lag', pleitte de advocate. De advocaat van de burgerlijke partijen meester Paul Brondel meent dat die hoge snelheid niet bewezen is en dat zijn cliënten die zondagmiddag aan een matige snelheid reden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio