Moorsleedse schrijfster debuteert met twee romans

Moorsleedse schrijfster debuteert met twee romans

Foto: © STEFAAN BEEL

MOORSLEDE - Rita Van De Ginste uit Moorslede schreef al heel wat reisverhalen. Nu debuteert ze als romanschrijfster met twee boeken ineens: 'Moeras' en 'Een leven vol vibraties'.

Rita Van De Ginste(66) heeft het reizen en schrijven in haar bloed. Haar avontuurlijke reizen naar Irak, India, Birma, Frankrijk en Rusland verschenen al in boekvorm. Nu heeft ze kort na elkaar twee romans uitgebracht.

In Moeras probeert een jonge vrouw uit de spiraal van ongeluk te geraken. Een leven vol vibraties vertelt het levensverhaal van een levendige dame. De exotische locaties in beide verhalen zijn niet toevallig ook de plaatsen die Rita ooit zelf bezocht. Ze reisde tot drie keer naar Frankrijk om alle details te laten kloppen. 'Hotelnamen, bars, straten, alles heb ik uitgeplozen', zegt Rita.

Pijn verwerken

Dat de verhalen rond vrouwen draaien, is ook geen toeval. Rita noemt zichzelf een feministe. Voor de verhalen put ze inspiratie uit haar eigen leven. 'In elk boek zitten biografische elementen', zegt de schrijfster, 'dat is logisch. Ik heb een boeiend leven en ik heb veel te vertellen. Elke schrijver put inspiratie uit wat hij zelf meemaakt.'

Door gezondheidsredenen verschenen de twee romans kort na elkaar. 'Moeras lag al een tijdje klaar, maar ik kon het boek pas dit jaar afwerken. Intussen ben ik al bezig met nieuwe boeken waarin ik mijn eigen strijd tegen de pijn verwerk. Mijn zwakke gezondheid overheerst mijn leven en schrijven is een manier om de pijn te vergeten.'

Moeras en Een leven vol vibraties zijn te koop bij Rita Van De Ginste en via www.shopmybook.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio