'Bijna klaar voor mijn comeback'

Basketbal 1ste klasse Randy Oveneke REKENT ER OP dat Antwerp Giants vanavond in Luik OOK ZONDER HEM vijfde opeenvolgende zege boekt

Basketbal 1ste klasse Randy Oveneke REKENT ER OP dat Antwerp Giants vanavond in Luik OOK ZONDER HEM vijfde opeenvolgende zege boekt

'Vanaf volgende week train ik weer mee met de groep', zegt Randy Oveneke.was Foto: © Walter Saenen

ANTWERPEN - Antwerp Giants gaat vanavond in Luik op zoek naar een vijfde opeenvolgende zege. Zonder Randy Oveneke. 'Ik hoop over twee weken mijn comeback te kunnen maken', zegt Oveneke, die de laatste hand legt aan zijn terugkeer na een knieoperatie.

Randy Oveneke werd half januar aan de rechterknie geopereerd. Na een revalidatie van ruim twee maanden flirt de 25-jarige en 2m grote atleet met een comeback. 'Ik doe mee aan de shottraining en vanaf volgende week train ik volledig met de groep mee. Geef me nog twee weekjes. Dan zal ik waarschijnlijk mijn terugkeer kunnen vieren', vertelt de forward van de Giants. Net als vorig seizoen werd de opmars van Randy Oveneke gefnuikt door een knieblessure.

'De vorige campagne was ik met een operatie aan de linkerknie enkele maanden onbeschikbaar. Vorige zomer liep het goed met de Belgian Lions en begon ik sterk aan het nieuwe seizoen met Antwerp Giants. Tot mijn rechterknie begon pijn te doen en een nieuwe ingreep zich opdrong. Ik moet je niet vertellen dat dat balen was', zucht Randy Oveneke.

'Nu bekijk ik mijn miserie echter positief. Ik flirt met een comeback. Een groot verschil met mijn ploegmaats Jef Van der Jonckheyd en Bryan Hopkins. Zij kunnen na zware operaties dit seizoen niet meer spelen. Ja, met die kerels heb ik wel te doen. Ik ben nog een geluksvogel', vertelt de steeds bescheiden Randy Oveneke.

De zwarte parel van Antwerp Giants kijkt uit naar het slot van de campagne.

'Ondanks de vele blessures bereikten mijn ploegmaats de Final 16 van de Eurochallenge en werden ze in de halve finale van de Beker van België slechts nipt door Oostende gewipt. In de competitie en de play-offs wachten ons nog vele uitdagingen. Zelf hoop ik het team in eerste instantie in de breedte te kunnen versterken. Nadien hard verder werken richting het EK van Litouwen', aldus nog Randy Oveneke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio