Dirk Van Nuffel wil minder versnippering in zijn korps

Nieuwe korpschef kijkt uit naar verhuis politiediensten

Nieuwe korpschef kijkt uit naar verhuis politiediensten

korpschef Dirk Van Nuffel vindt dat de politie meer respect moet krijgen van de bevolking.mvn Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - De 53-jarige Dirk Van Nuffel kijkt als nieuwe korpschef van de Brugse politie al uit naar de verhuis van alle diensten naar het nieuwe gebouw aan de Lodewijk Coiseaukaai. 'Daardoor zal er veel minder versnippering zijn', zegt hij.

De nieuwe korpschef Dirk Van Nuffel wil de komende maanden zijn politiekorps observeren en zal daarvoor op het terrein gaan.

Vriendelijke ontvangst

'Intussen heb ik ook een tweede kantoor, in het politiecommissariaat in de Hauwerstraat waar het kloppend hart van de politie is. In het nieuwe kantoor aan de Lodewijk Coiseaukaai zit ik nog te ver weg van de diensten die op het terrein gaan.'

Maar het is de bedoeling dat alle centrale steundiensten naar het nieuwe gebouw aan de Lodewijk Coiseaukaai zullen verhuizen. 'Daardoor zal er minder versnippering zijn. Ik zal het geen politiecommissariaat noemen, maar een politiehuis waar iedereen zich goed moet voelen wanneer hij er langskomt en waar je net zoals in de bank of de post op een vriendelijke manier behandeld wordt.'

Van Nuffel vindt dat het politiekorps weer meer respect moet krijgen van de bevolking. 'Mijn mensen zullen kunnen werken in één van de modernste politiecommissariaten van het land. Ik ben de Brugse burgemeester Moenaert daarvoor dankbaar, want de voorbije jaren heeft hij heel wat geïnvesteerd in de politie, denk maar aan het nieuwe district in de Kartuizerinnestraat en de nieuwe politiekantoren die er komen in Daverlo voor het district Assebroek', zegt hij.

De Brugse korpschef heeft naar eigen zeggen negentien mooie jaren beleefd als korpschef in Knokke-Heist en Damme. Hij wordt daar vrijdag gevierd en daar zullen heel wat topmensen van de Lokale en Federale politie bij aanwezig zijn.

Veiligheidsplan

Halverwege 2011 moet Van Nuffel starten met de opmaak van het nieuwe zonale veiligheidsplan 2013-2018.

'Nu gaat nog heel wat aandacht naar de aanpak van de overlast in de uitgaansbuurten. Tijdens het voorbije weekend noteerde ik maar liefst 45tussenkomsten van onze mensen in dit verband', besluit Dirk Van Nuffel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio