Parel der Kempen biedt 129 woongelegenheden

Parel der Kempen biedt 129 woongelegenheden

Foto: © Leo Brouwers

WESTERLO - Het nieuwe woonzorgcentrum Parel der Kempen heeft de officiele eerste steenlegging achter de rug. Eerder dit jaar startte aannemer Van Hout de bouwwerken al voor het nieuwe OCMW-rusthuis dat 129 woongelegenheden zal tellen.

De nieuwbouw komt naast het bestaande woonzorgcentrum in de Verlorenkost in Westerlo en komt op de plaats waar de tien bejaardenwoningen van het OCMW stonden. 'Het nieuwe complex betekent een uitbreiding van 42 woongelegenheden', zegt directrice Peggy Van Sprengel. 'Het huidige woonzorgcentrum beschikt over een capaciteit van 87 bedden. Het nieuwe rustoord zal 129 woongelegenheden hebben, gespreid over 8 afdelingen, onderverdeeld in leefgroepen van telkens een vijftiental bewoners, dat creëert een huiselijke sfeer. Er zijn ook zeven kamers voor kortverblijf. Er een woonkamer per leefgroep, een gemakkelijk toegankelijke tuin en kleine zithoekjes in heel het huis met uitzicht op buiten.' Het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) subsidieert de bouw voor ongeveer 9 miljoen euro, ongeveer de helft van de totale kostprijs.

'Het bestaande woonzorgcentrum krijgt een nieuwe bestemming. Op het gelijkvloers worden een aantal diensten van het OCMW gecentraliseerd en komt er een lokaal dienstencentrum. De eerste en tweede verdieping van het bestaande rusthuis worden verbouwd tot een nieuwe vorm van huisvesting voor bejaarden of mindervaliden.' Als alle werkzaamheden vlot blijven verlopen kunnen de eerste bewoners er begin 2013 hun intrek nemen. Eind 2013 moet het sociaal huis klaar zijn.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio