Marie Christine Lodewyck duwt de SP.A-Open-lijst

DIKSMUIDE - Huisarts Marie Christine Lodewyck (58) is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober lijstduwer voor SP.A-Open.

Marie Christine Lodewyck is moeder van 4 kinderen en was al van 2001 tot en met 2006 gemeenteraadslid voor het toenmalige kartel PRO. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 wist ze uit het niets 1.386 stemmen te behalen. Meteen goed voor de 7de plaats in de Diksmuidse politieke hitparade. De SP.A-Open haalde enkele weken terug al Guido Vandenbroucke binnen als nieuw gezicht. Hij is al 30 jaar natuurontwikkelaar en conservator van het natuurreservaat De Blankaart. De andere nieuwe gezichten zijn Els Lansens (Leke), Sam Vanhoutte (Vladslo), Sandy Monteny (Oudekapelle), Andy Dubois (Pervijze), Liesbet Driesse (Lampernisse), Ides Maes (Berst), Sally Missiaen (Esen), Geert Wulleman (Esen), Sofie Lowagie (Vladslo).

Huidig eerste schepen Kurt Vanlerberghe trekt de lijst. De andere mandatarissen zijn ook opnieuw kandidaat, zoals de gemeenteraadsleden Caroline Bouttelgier en Kris Vanblaere, de schepenen Peter Bossu en Eric De Keyser en de raadsleden van het OCMW Véronique De Merlier, Liesbeth Desmet en Karline Ramboer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio