Uitgeweken Oostendenaar verrast als 'Jezus'

Sebastien Dewaele brengt eigen zaalshow

Sebastien Dewaele brengt eigen zaalshow

Sebastien Dewaele woont momenteel in Gent, maar noemt zichzelf een Oostendenaar 'in hart en nieren'. efo Foto: © efo

OOSTENDE - De première van de eerste zaalshow van Sebastien Dewaele vindt plaats in de stad waar hij destijds met Preuteleute scoorde. 'Ik werkte anderhalf jaar aan een eigen show', zegt hij.

'Tot nu heb ik altijd met andere acteurs op de planken gestaan, onder meer met Tom in Preuteleute en met de collega's van straattheater Cirq', zegt Sebastien Dewaele (33). Hij is een creatieve duizendpoot die ook meespeelde in de film Ex-Drummer, op Theater aan Zee prijzen won en momenteel met Gunther Lamoot aan een televisieprogramma werkt.

In zijn allereerste soloshow vertolkt hij Jezus. 'Dat typetje bestaat al tien jaar. In Gent spreken de mensen me zelf zo aan. De fysieke gelijkenis met de Westerse Jezus is natuurlijk mooi meegenomen. Nu was de tijd rijp om met Jezus méér te doen. De show is een samenvatting van waar ik de voorbije tien jaar mee bezig was. Het is stand-upcomedy met grappen, snedige passages en vuile moppen uit de mond van Jezus. Dat kan choqueren, maar is zeker niet het opzet van de show', zegt Dewaele.

'Ik probeer een geloofwaardige Jezus neer te zetten en een antwoord te geven op belangrijke vragen. Wat doet Jezus bijvoorbeeld als hij thuiskomt? Welke televisieprogramma's bekijkt hij? Het zijn vragen die nog nooit een bevredigend antwoord kregen. Mijn grote voorbeeld is Coluche. De prematuur gestorven Franse komiek durfde tenminste zaken aan de kaak stellen.'

Première in thuisstad

De naar Gent uitgeweken Oostendenaar ging niet over één nacht ijs. 'Ik heb anderhalf jaar aan de show gewerkt en deed verschillende try-outs. Ik speelde als Jezus in het voorprogramma van Freddy De Vadder en David Galle en liet de show groeien.' Dat de première in zijn voormalige thuisstad plaatsvindt, geeft Dewaele vertrouwen: 'In West-Vlaanderen kennen ze het typetje nog niet, maar ze kennen mij wel. Ik krijg krediet en heb minder moeite om het publiek te veroveren. Nu ben ik nog niet zenuwachtig maar dat zal wel veranderen naarmate de première nadert. Ook familie en vrienden komen kijken en in Oostende spelen blijft toch wel speciaal.'

De première van Jezus vindt plaats in zaal Terminus op zaterdag 18februari om 20 uur. Tickets bij Toerisme Oostende.

www.comedyshows.beCorrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio