Dit weekend geen treinen tussen Brugge en Oostende

BRUGGE - Dit weekend rijden er geen treinen tussen Brugge en Oostende. Het treinverkeer ligt volledig stil omdat het Agentschap voor Wegen en Verkeer de tweede zogenaamde spookbrug afbreekt in Varsenare.

Door die sloopwerken moet om veiligheidsredenen ook de bovenleiding over honderden meters worden weggenomen, en moeten er op de spoorstaven metalen platen komen ter bescherming.

'De volledige onderbreking van het treinverkeer gaat in op vrijdag om 23.10 uur en duurt tot maandagochtend 3.30 uur. De ochtendspits op maandag zal opnieuw normaal verlopen', zegt Thomas Baeken van Infrabel, dat van de gelegenheid gebruikt maakt om zelf een aantal infrastructuurwerken uit te voeren.

'Wie dit weekend toch naar Oostende wil, zal in het station van Brugge een vervangende busdienst kunnen nemen. De reiziger moet daarbij wel rekening houden met een extra reistijd van 20 minuten op het traject tussen Brugge en Oostende, en omgekeerd. De treinen op de verbinding Antwerpen-Centraal - Oostende zullen doorrijden tot in Blankenberge, waar de reizigers ook gratis de kusttram kunnen nemen richting Oostende.'

Brugge

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio