Verkeer overheerst vragenuurtje Moenaert

Verkeer overheerst vragenuurtje Moenaert

Patrick Moenaert mvn Foto: © mvn

BRUGGE - Parkeerproblemen in de binnenstad, de kasseien in het centrum, kleinere bussen in plaats van grote: verkeers- en mobiliteitskwesties overheersten het 'vragenuurtje' van burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) in het radioprogramma Peeters & Pichal.

Eens te meer is duidelijk geworden dat de Bruggeling vooral wakker ligt van het verkeer in en rond zijn stad. De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) was gisteren een uur lang te gast bij het radioprogramma Peeters & Pichal, en kreeg daar een reeks vragen voorgeschoteld van mensen die daags voordien vanuit een speciale telefooncel in Brugge al hun problemen en bedenkingen konden doorbellen.

Het ging daarbij vooral over het parkeerbeleid in de binnenstad, het fietscomfort van de kasseien en de fietsverbindingen rond Brugge. Veel mensen kloegen over het feit dat je in Brugge maximaal vier uur lang kan parkeren in de blauwe zone. 'We kunnen niet met z'n allen onze auto's in de binnenstad achterlaten gedurende de hele dag', antwoordde Moenaert, en hij hield een pleidooi om met het openbaar vervoer en de fiets naar het werk te komen.

Over de kasseikwestie herhaalde Moenaert het voornemen van de stad om comfortabele fietsstroken in beton aan te leggen op de drukste kasseistraten in het centrum, wanneer ze heraangelegd worden. Een ander probleem - het feit dat in Ten Briele geen fietspad ligt - noemde de burgemeester 'geen prioriteit'. 'Maar we kunnen dat op termijn wel bekijken', zei hij.

Opmerkelijk was nog de doorgebelde vraag van schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD), die pleitte om de beslissing om een nieuwe Beurshal te bouwen aan de achterkant van het station te herbekijken. 'Een studie heeft aangetoond dat het de beste locatie is', zei Moenaert.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio