Doodrijder naar politierechtbank

Doodrijder naar politierechtbank

Virginie Pétit en Dimitri Van Lerberghe.wbk Foto: © wbk

WAREGEM / KORTRIJK / DIKSMUIDE - B., de jongeman die in de nacht van 18 op 19 november een drama veroorzaakte op de parking van het Jeugdcentrum, moet zich verantwoorden voor de politierechter.

Die bewuste nacht vormde het Jeugdcentrum het decor van een privéfuif. Toen de beklaagde en vrienden de toegang werd verboden, raakten de gemoederen verhit. Een gefrustreerde B. stapte in zijn Volkswagen Golf waarmee hij begon te joyriden op de parking van het Jeugdcentrum. Op een bepaald moment verloor de jonge Waregemnaar de controle over het stuur. Dimitri Van Lerberghe en Virginie Pétit werden onderuit gemaaid. Het koppel raakte gewond.

Virginie Pétit (21) werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht waar ze aan haar verwondingen overleed. Onderzoek toonde aan dat de roekeloze chauffeur onder invloed was van alcohol en drugs. Verrassend genoeg moet hij zich niet verantwoorden voor de correctionele rechtbank. B. verklaarde steeds dat zijn zicht niet optimaal was door een beslagen voorruit. 'Dat de zaak door de politierechter wordt behandeld, betekent wellicht dat de feiten aanzien worden als een onopzettelijk ongeval', vertelt een raadsman.

Het doorverwijzen van de zaak naar de politierechtbank betekent wel dat niet de aanrijder, maar wel zijn verzekeringsmaatschappij zal opdraaien voor de schadevergoeding. Ook in het verleden gedroeg B. zich al eens agressief in het verkeer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio