Grimbergen klampt aan

Grimbergen klampt aan

GRIMBERGEN 3 - SINT GILLIS WAAS 1 - Martens en Reybroeck vechten een hard duel uit. Kms Foto: © Koen Merens

GRIMBERGEN - Opwijk kon niet stunten op het veld van de leider maar Grimbergen blijft aanklampen. Zelf geraakte Grimbergen slechts moeizaam voorbij een stug en fysiek sterk St-Gillis-Waas.

De eerste kans was voor bezoeker Baert die op Lievens kopte. Verstraeten werd uitgesloten voor een fout op Ben Abbes maar pas vlak voor rust kon de thuisploeg zich voor het eerst tonen. Goundafi mikte naast en Tack trapte een vrijschop op de paal. Peeters scoorde dan toch met een laag gekruist schot maar al even snel stond het weer gelijk toen Baert een slim doorsteekballetje afrondde.

Na een fout in de rechthoek van De Maeyer op Roelands bracht Goundafi de thuisploeg vanop de stip terug op voorsprong. In de slotfase maakte Fuso er op aangeven van Goundafi vanuit een scherpe hoek nog 3-1 van.

'We wisten dat het een zeer krachtige, viriele ploeg is', aldus coach Van Winckel. 'Je weet dat zij met veel achter de bal spelen en door de afwezigen missen wij toch wat voetballende kwaliteiten op het middenveld. Het maakte niet uit dat ze maar met tien waren, massaal verdedigen kan je ook met een man minder. Wij wisten dat we het van onze organisatie moesten hebben.'

DOELPUNTEN: 43' Peeters 1-0, 44' Baert 1-1, 68' Goundafi (str.) 2-1, 85' Fuso 3-1

SC GRIMBERGEN: Lievens, Roelands, Vandeweeghde, Desadeleer, Ben Abbes, Goundafi (88' Stanus), Peeters, Jennart, Tack, Martens (79' Kegelart), Cadima (46' Fuso)

ST-GILLIS-WAAS: Engelborghs, Massoels, De Mol, Stoclet, De Maeyer, Ben Omar, Verstraeten, Reybrouck (54' De Koning), Baert (76' De Ly), Van Osselaer (80' De Winter), Raaymakers

GELE KAARTEN: Peeters, Roelands, Massoels, De Mol, Stoclet, De Maeyer, Baert

RODE KAARTEN: 33' Verstraeten

Grimbergen

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio