Minder parking aan school Aarschotsesteenweg

ROTSELAAR - Groen!Sociaal en Open VLD wijzen, bij de aanvang van het schooljaar, op de gevaren op de Aarschotsesteenweg in Wezemaal-centrum.

Raadslid Nico Lodewijks (Open VLD) vraagt de burgemeester het nodige politietoezicht te regelen voor het schoolbegin. ‘Met de bouw van het appartementsblok Cofeemill verdwijnt er parkeergelegenheid voor de ouders van schoolkinderen van De Rank. Deze nieuwe situatie brengt de veiligheid van de fietsers in gevaar. Tijdens de bespreking van het mobiliteitsplan heb ik herhaaldelijk extra aandacht gevraagd voor het stukje Aarschotsesteenweg tussen Rigessel en de verkeerslichten aan de Langestraat', aldus Nico Lodewijks

Hij wijst verder op de hinder voor fietsers door de aan gang zijnde werken in de Langestraat en de Heirbaan.

Ook Elke Valgaeren en Simonne Vandewaerde (Groen!Sociaal Rotselaar) vrezen voor een verkeersinfarct op de Aarschotsesteenweg. ‘De kern van Wezemaal ontwikkelt zich verder. Er zijn nieuwe lofts gebouwd en er is nu ook de bouw van een appartementsblok in de omgeving van De Rank. Nog andere projecten staan op stapel. Je hebt geen glazen bol nodig om te weten dat die extra verkeer zullen meebrengen. Veel automobilisten brengen de voetgangers en fietsers in gevaar. Wij merken dat auto's gevaarlijk geparkeerd staan aan de lofts en de krantenwinkel', aldus de raadsleden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio