Paul Pataer volgt Vera Dua even op

Paul Pataer volgt Vera Dua even op

blg Foto: © VER

GENT - De 72-jarige Paul Pataer volgt Vera Dua op in de Gentse gemeenteraad als raadslid voor Groen! Dat kan niet in mei, dan zit hij in het buitenland, het wordt juni.

Pataer is een man met veel politieke ervaring. Hij stapte destijds als ACV-vakbondsman over naar de SP en was senator voor die partij tussen 1985 en 1995. Daarnaast was hij 12 jaar lang OCMW-gemeenteraadslid voor de SP.A. In 2006 stapte hij over naar Groen!. Vanaf 2007 had hij zitting voor Groen! in de OCMW-raad.

Pataer is zeer actief in mensenrechten- en vluchtelingenorganisaties. 'Ik weet dat ik geen wissel op de toekomst ben, want ik stop er mee eind 2012. Indien er na mij iemand die ik als jong aanstormend talent kan beschouwen op de opvolgerslijst zou staan, dan had ik graag een stap opzijgezet. Maar dat is niet het geval. Lid zijn van de Groen!-fractie in de Gentse gemeenteraad is van het mooiste dat er is. Ik volg de fractievergaderingen en ik weet dus waar Groen! mee bezig is in de gemeenteraad. Ik ben vast van plan me te laten horen in de gemeenteraad.'

In de OCMW-raad wil Groen! een jonger partijlid afvaardigen. Die moet nog worden aangewezen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio