Aan ambiance geen gebrek in opgefleurde wijk

Jelle Cleymans gastvedette op feest in Bloemendaal

Denise Duthoy, hier gezellig op de bank met echtgenoot Herman Jansen, zal Bloemendaal Feest vandaag presenteren.jaa Foto: © Jan Auman

SCHOTEN - Drie jaar hebben de bewoners van Bloemendaal de bedrijvigheid van stratenmakers moeten dulden in hun wijk. Vandaag worden stof en slijk doorgespoeld met een groot wijkfeest.

De wijkrenovatie die sinds 2008 in drie fasen zijn beslag kreeg, is zonder meer de belangrijkste gemeentelijke investering van deze bestuursperiode. Liefst 2,6miljoen euro investeerden de gemeente en RI-ANT in de zowat tien straten van Bloemendaal. Samen vormen die nu een verkeersluwe woonerf, nog maar het tweede in zijn soort in Schoten. Je mag er niet sneller dan 20km per uur rijden. Hier en daar klinkt gemor over een gebrek aan parkeerplaatsen en chauffeurs die de nieuwe verkeersregels aan hun laars lappen, maar de meeste mensen lijken tevreden. ‘Het ziet er mooi uit ja. En wat leuk is, heel wat bewoners vinden in die nieuwe straten een stimulans om hun eigen woning of voortuin op te knappen. Ik woon hier sinds 1976 en blijf nog even denk ik', lacht Denise Duthoy, die zelf aan het Latyrusplein woont.

Wim Nachtegaele

Deze echte Bloemendaalse zal vandaag overigens het avondgedeelte van het grote buurtfeest presenteren dat de gemeente in nauwe samenwerking met de Chiro, Circus Hawdoe en de wijkvereniging Atheneum organiseert. Hoogtepunt wordt het concert van Jelle Cleymans om 20uur op het Latyrusplein - tevens in het kader van Vlaanderen Feest - maar ook 's namiddags zijn er op diverse plekken in de wijk circusacts en muziekoptredens.

Er komt ook een herdenkingsmoment voor Wim Nachtegaele. Die buurtbewoner was nauw betrokken bij alles wat reilde en zeilde in Bloemendaal. Hij overleed onverwacht de dag nadat hij de flyers voor Bloemendaal Feest had rondgedeeld.

Het feest begint al om 14 uur op het Gasketelplein, vlakbij Bloemendaal. Daar wordt het beeld Kwart voor Twee onthuld dat de kunstenaar Karel Hadermann maakte. De constructie in inox zit vol verwijzingen naar Schoten en naar de oude gasketel die tot in de jaren zeventig op deze plek stond.

Bloemendaal Feest zaterdag 2 juli, vanaf 14 uur op het Gasketelplein, Latyrusplein en andere pleintjes in de wijk. www.schoten.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio