‘Mechelse gaten' maken raadsleden vrolijk

MECHELEN - Er viel flink wat te lachen dinsdag tijdens de gemeenteraad. Burgemeester Somers pikte in op de minder gelukkige de woordkeuze van enkele raadsleden.

Er viel flink wat te lachen dinsdag tijdens de gemeenteraad. Burgemeester Somers pikte in op de minder gelukkige de woordkeuze van enkele raadsleden.

Louis Goovaerts (Vlaams Belang) gaf ongewild de aanzet. ‘Wanneer een raadslid aanhaalt dat het stof dat vrijkomt bij wegenwerken bij de Mechelaars langs “alle gaten naar binnen komt”, kan ik niet anders dan daarom te lachen', zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD).

Somers reageerde al lachend door te zeggen dat hij niet verantwoordelijk was voor de ‘gaten van de Mechelaars' en zich op een gemeenteraad waande uit de tijd van de ‘Heren van Zichem', zeventig jaar geleden.

‘Het moet er niet altijd bits aan toe gaan', gaat hij voort. Ook de uitspraken van een ander Vlaams Belang-raadslid leidden tot hilariteit.

Toen Pieter Van Itterbeeck na een tussenkomst van schepen Caroline Gennez (SP.A) reageerde dat ze tijdens de gemeenteraad cafépraat verkocht en misschien aan de toog de ernstige onderwerpen besprak, reageerde Somers met: ‘Dat is dan goed nieuws voor jou want dan kan je eindelijk wat meepraten tijdens de gemeenteraad', waarop iedereen in de lach schoot.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio