VOETBAL 3de KLASSE B

SK Hasselt in vereffening: 'Mijn project is mislukt'

SK Hasselt in vereffening: 'Mijn project is mislukt'

Eric Schildermans rem Foto: © Eyckens Romain(REM)

HASSELT - Voorzitter Erik Schildermans kondigde gisteravond met een blitzbezoek aan het Stedelijk Sportstadion het einde aan van SK Hasselt. Hij liet de club dinsdag al in vereffenning gaan. De spelersgroep en de entourage van de club bleven verweesd achter.

Ondanks de onheilspellende berichten die er de laatste tijd rond de toekomst van de Koninklijke Sporting Kermt-Hasselt circuleerde, kwam het nieuws dat voorzitter Schildermans mededeelde toch als een verrassing.

De spelersgroep werd kort toegesproken, waarna Schildermans onder politiebegeleiding het stadion verliet. Trainer Edy De Bolle mocht de franstalige spelers inlichten. De voltallige kern was met verstomming geslagen.

Het feit dat hij dinsdag de club al in vereffenning liet gaan en de club zo voor voldongen feiten stelt, kon op weinig begrip rekenen. Het vijfjarig project dat Schildermans met veel poeha aankondigde en dat de club in die periode, die dit seizoen zou eindigen, naar tweede klasse moest brengen, loopt dus faliekant af.

'Helaas moet ik mededelen dat mijn project mislukt is,' aldus Schildermans in een schriftelijke mededeling. 'Ik hield deze club meer dan vier jaar kunstmatig in leven. We zijn er in die tijd in geslaagd om de schulden uit het verleden volledig weg te werken.'

'Maar er blijven structurele problemen', zegt Schildermans. 'De club is nu in vereffenning. De spelers zijn vrij om uit te kijken naar een nieuwe club. Deze club is dus ook niet langer in mijn handen, maar overgegeven aan vereffenaar meester Jordens. Hij zal alles afhandelen.'

Het stamnummer 3245 stelt de voorzitter ter beschikking van de jeugd. Hoe het echter verder moet met de jeugdwerking, is nog onduidelijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio