Nieuwe chef voor De Residentie

Nieuwe chef voor De Residentie

Giuseppe Violapkk Foto: © Paul Keyenberg

KASTERLEE - Hotel-restaurant De Residentie in Lichtaart -drukbezocht door toeristen, sportlui en gastronomen- heeft een nieuwe chef-kok: Giuseppe Viola (49), zoon van Siciliaanse ouders, geboren in Doornik en wonend in Antwerpen.

'Van kleinsaf kreeg ik het beste van twee werelden mee', zegt Viola. 'De zuiderse geuren van het Middellandse Zeegebied, de tradities van mijn moeder en de creatieve combinatie van smaken uit verleden en heden bepalen mijn kookkunst.'

Viola kan ook een rijke ervaring in Belgische restaurants voorleggen: van het Brusselse hotel Amigo over Antwerpse restaurants als HetPandje en het Pomphuis tot restaurant PinotGris in Stekene en LePrince deLiège in Gembloux. In de keuken van DeResidentie krijgt chef-kok Giuseppe assistentie van één souschef en twee koks. Om kandidaat-gastronomen het water in de mond te bezorgen, zegt hij dat 'een wandeling door de menukaart gevoelens van geluk en welgevoelen moet oproepen'.

www.residentie.be www.chefviola.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio