Limburger trekt Gentse SP.A-provincieraadslijst

GENT - De 35-jarige Joris Vandenbroucke trekt de SP.A-provincieraadslijst voor het kiesdistrict Gent. Hij is kabinetschef van Vlaams minister Freya Van den Bossche en was Vlaams parlementslid. SP.A-senator Marleen Temmerman duwt de lijst. Sara De Potter (35) staat op plaats twee. Zij werkt als juriste voor het ABVV. Frank Philips (31) , kabinetsmedewerker van Daniël Termont, staat op drie.

SP.A heeft voor de provincie nu drie verkozenen in het kiesdistrict Gent. Twee van hen, Marc Lootens en Melissa Van der haeghen, stoppen. Dursun Alici, het derde provincieraadslid, staat op plaats vier.

Vandenbroucke heeft tien jaar politieke ervaring. Hij was gemeenteraadslid in Leuven en OCMW- en gemeenteraadslid in Beringen. Van 2005 tot 2009 maakte hij deel uit van het Vlaams parlement. Een Limburger in Gent? Vandenbroucke: ‘Inderdaad. Mijn vrouw heeft mij altijd gevolgd, maar zij studeerde in Gent en is sterk met deze stad verbonden. Ze vond er een uitstekende job en in 2010 ben ik haar gevolgd naar Gent. Ik voel me zeer goed in de Gentse SP.A en in Gent.'

Voor de provincieraad zijn er twaalf zetels minder te verdelen dan vroeger. Er blijven er nog 72 over. In het kiesdistrict Gent zijn er 12 zetels. ‘We willen onze drie zetels behouden', zegt Vandenbroucke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio