Comité voert briefactie tegen heraanleg Tuinlei

Comité voert briefactie tegen heraanleg Tuinlei

Het actiecomité tegen de heraanleg van de tuinlei.if Foto: © Liesbeth Boel

SCHELLE - Het actiecomité dat zich verzet tegen de heraanleg van de Tuinlei in Schelle, verscherpt het protest met een briefactie.

Heel wat buurtbewoners van de Tuinlei hebben zich in 2008 verenigd in een actiecomité toen de plannen van de gemeente rond de straat bekend raakten. Omdat er belangrijke rioleringswerken gepland zijn aan de nabijgelegen Steenwinkelstraat, waardoor de belangrijkste ontsluitingsweg van Schelle tijdelijk ontoegankelijk zal zijn, zocht de gemeente Schelle naar een geschikte omleidingsweg. Die vonden ze in de Tuinlei. Het laatste deel van die straat is echter een zandweg. Daarom wil het bestuur ook meteen heel de Tuinlei heraanleggen, waarbij de zandweg verbreed en verhard wordt. Maar buurtbewoners vrezen dat de anders zo rustige Tuinlei hierdoor een belangrijke ontsluitingsweg van en naar Schelle zal worden.

Spreekbuis

De voorbije maanden voerde het straatcomité al verschillende acties. En nu is er daar dus nog een bijgekomen. De briefactie komt er als reactie op het voorwoord van burgemeester Mennes in het gemeentelijk infoblad, waarin hij stelt dat de heraanleg van de Tuinlei noodzakelijk is om de bereikbaarheid van de gemeente te garanderen. In de brief die in alle brievenbussen van Schelle werd gestoken, weerlegt het actiecomité de argumenten van de burgemeester. 'We vinden het belangrijk dat alle Schellenaren een correcte kijk op de zaken krijgen. Omdat wij niet kunnen beschikken over een spreekbuis zoals het gemeentelijk infoblad, doen we dit door middel van een pamflet', zegt het actiecomité.

In het pamflet haalt het actiecomité aan dat de Tuinlei zeker mag gebruikt worden als tijdelijke ontsluitingsweg, maar niet als permanente verbindingsweg naar de A12. 'De bewoners van de Tuinlei zijn echt wel bereid om de overlast van een wegomleiding te dragen, maar dan moet het wel om een tijdelijke situatie gaan. Dat is nu niet het geval. Bovendien creeert het doortrekken van de Tuinlei een onveilige situatie voor schoolgaande jeugd en recreanten. Buurgemeenten Aartselaar en Niel zijn trouwens ook tegen de plannen. Zij hebben bezwaar ingediend en de kans is reëel dat ze de Tuinlei volledig zullen afsluiten', staat er in de brief te lezen.

www.tuinlei.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio