Ivan Tratsaert valt met loftproject in Brussel in de prijzen

Oostendenaar wint Schrijnwerk Award 2010

Oostendenaar wint Schrijnwerk Award 2010

Ivan Tratsaert: 'Het is de mooiste erkenning die je kan krijgen als vakman.' dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Ivan Tratsaert is in de prijzen gevallen binnen de categorie Interieurbouw tijdens de uitreiking van de Belgische Schrijnwerk Awards. De jury was lovend over het totaalproject dat de Oostendenaar realiseerde in een loft in het centrum van Brussel.

De uitreiking van de jaarlijkse Schrijnwerk Awards is een initiatief van het vakblak Schrijnwerk, uitgegeven door Professional Media Group. Zestig professionele vakmannen uit het hele land hadden zich ingeschreven met een project om een award in de wacht te slepen.

Binnen de categorie Interieurbouw waren er zestien inzendingen. Het project van Tratsaert Totaalinrichting van Oostendenaar Ivan Tratsaert werd door een professionele jury als winnaar aangeduid.

'Een onafhankelijke jury nomineerde uit de ingezonden dossiers drie projecten, en ging vervolgens de drie genomineerde projecten ter plaatse onder de loep nemen met bijzondere aandacht voor de moeilijkheids- en afwerkingsgraad. Mijn project, in samenwerking met architect Bart Lens, maakte uiteindelijk het meeste indruk op de jury. Het gaat om de totaalinrichting van een loft in het centrum van Brussel. Uniek in dit ontwerp was de hoge moeilijkheidsgraad van het ontwerp, gecombineerd met de problematische bereikbaarheid van de werf. De jury waardeerde ook de betrokkenheid van bij het ontwerp, het doorgetrokken oog van details en de hoge afwerkingsgraad van het totale project', zegt Ivan.

Voorbereiding

'De voorbereidingen namen heel wat tijd in beslag en we hebben ter plaatse ruim 2,5maanden gewerkt in de loft. Tijdens de werken verbleef ik op weekdagen in Brussel. Over en weer rijden zou te veel tijdverlies opleveren. Het was een drukke periode, maar het resultaat mocht gezien worden. Met deze award als ultieme bekroning.'

Ivan Tratsaert richtte in 1997 zijn eigen kleine onderneming, nadat hij voordien voor meubelbedrijven meubels afwerkte. Hij beschikt over een indrukwekkend magazijn in de Hooggeleedstraat met modern machinepark waar hij de meest uiteenlopende interieurs op maat realiseert: van kasten, tot keukens, en badkamer-, bureel- en totaalinrichtingen.

Prijzen

Met de Schrijnwerk Award 2010 is de Oostendenaar niet aan zijn proefstuk toe. 'In 2006 heb ik al eens de persprijs gewonnen binnen de categorie Interieurbouw en de twee volgende jaren zat ik telkens bij de drie genomineerden. Vorig jaar kon ik niet deelnemen omdat mijn project niet af was. Het krijgen van deze nieuwe award met getuigschrift en kunstwerk is een grote eer. Het is de mooiste erkenning die je kan krijgen als vakman', besluit Ivan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio