Meer Belgen met betalings- achterstand

Het aantal Belgen dat een of andere vorm van krediet niet kan terugbetalen, is voor het vierde jaar op rij gestegen. Mensen met een betalingsachterstand kijken tegen een schuldenberg van gemiddeld 7.988 euro aan.

Dat blijkt uit het jaarrapport van de Centrale voor kredieten aan particulieren. Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 zijn er niet alleen meer consumenten die geconfronteerd worden met betalingsmoeilijkheden, ook de omvang van het gemiddelde achterstallig bedrag loopt steeds op.

Bij de Centrale zijn 460.493 contracten met een betalingsachterstand geregistreerd, een stijging van 2,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. De totale waarde van die contracten is 2.549 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 5,4 procent. Uit de cijfers blijkt dat de meeste wanbetalers (80 procent) één of twee contracten hebben die ze niet kunnen betalen. Het aantal personen dat het niet meer ziet zitten en een beroep doet op collectieve schuldenregeling is met 8,9 procent gestegen tot 94.863.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio