Bende Roemenen opgerold in winkel op luchthaven

BRUSSEL/ZAVENTEM - Voor de correctionele rechtbank in Brussel moesten gisteren zes Roemenen zich verantwoorden voor diefstallen. De bende had het vooral gemunt op sigaretten en parfum. Vier leden gaven verstek.

Stelica M. en Gicu Z. zouden diefstallen hebben gepleegd op de luchthaven in Zaventem en in Charleroi. De manier van werken was zeer eenvoudig en moeilijk te traceren. Eerst gingen enkele bendeleden de zaak binnen en stalen sigaretten en parfum. Vervolgens verstopten ze die in de winkel. Een ander bendelid zou met een speciaal uitgeruste rugzak de waren ophalen, terwijl een collega de aandacht van de winkeliersters afleidde.

De politie hield de bende al geruime tijd in het oog. Na verschillende observaties gingen ze tot de actie over. De twee mannen die gisteren terechtstonden, werden aangehouden op 21augustus 2011 in een winkel op de luchthaven van Zaventem. Op het ogenblik van hun arrestatie vond de politie geen goederen. Maar drie uur later, toen ze de winkel grondig doorzochten, vonden de speurders verschillende sigarettensloffen verstopt achter flessen wijn en andere alcohol.

De openbare aanklager vroeg voor alle verdachten een celstraf van 15 maanden. De rechter doet uitspraak op 14 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio