Tweeduizend fans in het wiel van Gilbert

Voor één keer vond Philippe Gilbert (29) het niet erg dat hij zijn metgezellen niet kon afschudden. 2.400 wielertoeristen en fans kregen tijdens de naar hem genoemde tourtocht La Philippe Gilbert de kans om zich vast te bijten in het wiel van de Belgische kampioen. Een honderdtal hield het 164 kilometer en 16 hellingen vol tot in Gilberts thuisbasis Aywaille.

Philippe Gilbert woont in Monaco, maar verblijft sinds Luik-Bastenaken-Luik bij zijn schoonfamilie in Voeren. Decompressie na een bewogen eerste seizoenshelft zonder zege. Voor hij terug naar het Prinsdom vliegt om er de voorbereiding op het tweede seizoensluik echt te beginnen, maakte hij even tijd voor zijn supporters. Nu ja, even, ze kregen liefst vijf uur de kans om met hun held te babbelen, al was daarvoor een goede conditie vereist.


Tussen zijn supporters waren de besognes van Gilberts mislukt voorjaar ver weg. De Belgische kampioen genoot en krikte zijn moreel op. ‘Philippe was zeer aanspreekbaar en ontspannen, echt een sympathiek man', zei Pol van de Rest (34) uit Breda, een van de dapperen die het 164 kilometer uithield in het wiel van Gilbert. ‘Hij fietste in een vrij gelijkmatig tempo, maar wachtte niet op de hellingen, waardoor de groep af en toe van samenstelling wisselde. Op La Redoute kon hij zich toch niet bedwingen en trok hij fors door.'

Lees de volledige reportage in Het Nieuwsbald-Sportwereld van zondag 29 april.

Corrigeer