Van Tittelboom gaat opnieuw voor burgemeesterssjerp

HERZELE - Huidig Herzeels burgemeester Johan Van Tittelboom (50, foto) zal de Open VLD-lijst trekken in de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij is ook kandidaat burgemeester voor de nieuwe legislatuur. Dat werd bevestigd op de nieuwjaarsreceptie van de Herzeelse Open VLD-afdeling.

Johan Van Tittelboom is gemeenteraadslid sedert 1994 en burgemeester van Herzele sinds 2001. Hij is gehuwd met Carina Van Cauter, volksvertegenwoordiger voor dezelfde partij. Van Tittelboom was 1994 tot 2000 ook provincieraadslid. Hij is advocaat van beroep en combineert zijn politieke mandaat met het voorzitterschap van de Liberale Mutualiteiten van het Vlaamse Gewest en met het voorzitterschap van het verzekeringsfonds Attentia.

Verdere details over de lijstvorming kan de partij niet vrijgeven, al is het zo goed als zeker dat huidig schepen van Lokale Economie, Rita Van Tittelboom, de tweede plaats zal innemen. ‘Er is geen gebrek aan kandidaten, ook niet aan vrouwen', zegt partijman en gemeenteraadslid Benjamin Rogiers. ‘We hebben dertig kandidaten voor 25 plaatsen'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio