Nederlander Manuel Van Veen zwicht na zeven maanden

Hoofdverdachte biecht moord op makelaar Gunther Haagen op

Op 19 oktober vorig jaar werd vrijgezel Gunther Haagen uit Poppel naar een woning aan Nonnenbos in Weelde gelokt die hij wilde verkopen. Hij werd er op gruwelijke wijze vermoord.

RAVELS - Zeven maanden na de gruwelijke moord op makelaar Gunther Haagen (38) uit Poppel is er een doorbraak in het dossier. Hoofdverdachte Manuel Van Veen (25) uit Tilburg heeft bekend dat hij de zakenman met messteken afmaakte.

Op 19 oktober vorig jaar werd vrijgezel Gunther Haagen uit Poppel naar een woning aan Nonnenbos in Weelde gelokt die hij wilde verkopen. Manuel Van Veen (25) en zijn toenmalige liefje Teuna V.D. (23), beiden uit Tilburg, waren geïnteresseerd in het huis. Twee dagen later werd het verminkte lichaam van de zakenman in de woning teruggevonden. Een wetsdokter telde 54 verwondingen met een mes. Nog dezelfde dag pakte de politie drie verdachten op. Manuel Van Veen werd net voor de grensovergang in de buurt van Voeren geklist. Teuna V.D. en kameraad Marc V.D. werden in Nederland gearresteerd.

Van Veen hield altijd vol dat hij met de moord op zich niets te maken had. Die was volgens hem uitgevoerd door twee mannen uit Tilburg. Hij kende hen vaag, en ze zouden rond de woning hebben rondgehangen. Maar dat verhaal stond haaks op de verklaringen van zijn liefje. Zij beweerde dat behalve de makelaar en haar toenmalige vriend niemand in de buurt was en dat ze de moord ‘in een flits had zien gebeuren'.

Vorige week zag Van Veen in dat ontkennen geen zin meer had. Hij vroeg zelf een nieuwe verklaring te mogen afleggen. In dat verhoor bekende hij de moord op de makelaar. Zijn ex-liefje bekende eerder al dat er plannen waren om de Range Rover van Haagen te stelen. Van het moordplan was ze naar eigen zeggen niet op de hoogte.

Na de moord reed het koppeltje met de terreinwagen naar Nederland. Teuna V.D. sprong daar uit de auto en Marc V.D. stapte in. De twee mannen drongen daarop het huis van de ouders van de makelaar in Poppel binnen, lieten uitschijnen dat hun zoon nog leefde en eisten 25.000 euro losgeld.

Bij een eerste reconstructie gaven Teuna V.D. en Marc V.D. al hun versie van de feiten. Een tweede reconstructie, met Van Veen, moet nog plaatsvinden.

Het is al de tweede doorbraak in een Kempens moorddossier in één week tijd. Vorige week had Nick Geys (20) in de ‘kanaalmoord' in Balen al de moord op zijn kameraad Glenn Van De Weyer (18) uit Geel bekend.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio