Alleen vorige week al ontsnapten drie agenten aan straf

BRUSSEL - Hoofdinspecteur Laurent L. (39) uit de zone Brussel-West kreeg vorige week te horen dat hij aan de slag mag blijven in zijn korps, hoewel hij in 2006 zijn uniformbroek en slip had laten zakken voor de neus van prostituees. Zijn advocaat kwam met het excuus dat hij destijds medicamenten slikte, waardoor hij soms rare dingen deed. De Raad van State kon zich daarin vinden.

De Brusselse agent M. C. (36) wordt ervan verdacht een winkelkar vol spullen te hebben gestolen uit de Colruyt in Laken, maar mag blijven werken. Er loopt een onderzoek, 'maar het vermoeden van onschuld speelt hier', zegt het Brusselse parket. 'We hebben nog geen elementen om een tuchtsanctie te treffen', zegt politiewoordvoerder Christian De Coninck.

Frederic F. (35), de agent die door een veiligheidscamera werd betrapt toen hij pornoboekjes stal in een krantenwinkel, komt er ook vanaf zonder straf. Tegen hem was een werkstraf geëist, maar de rechter gaf hem opschorting van straf omdat F. de winkel al heeft vergoed. De rechter volgde de advocate van F. die de diefstal een 'studentengrap' noemde. (dhh)Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees