Mountainbike Strandrace De Haan

Kris Hertsens redt Wase eer

SINT-NIKLAAS - In afwezigheid van de kampioenen Kevin Van Hoovels en Nicolas Vermeulen, woensdag afgereisd naar Cyprus om te trainen, eiste Nico Berckmans de zege op in de vierde editie van de strandrace in De Haan-Vosseslag.

De boeiende 54 km lange strijd werd aanvankelijk gedomineerd door een zes man sterke kopgroep. Alleen Joris Massaer en Kris Lapere konden tot in de slotkilometers in het spoor van Berckmans blijven. In een eerste achtervolgend groepje knokte Kris Hertsens tot het bittere einde om de zevende stek. Hij strandde uiteindelijk op de negende plaats.

‘Het was afzien', waren zijn eerste woorden. ‘Ik werd in de steek gelaten door mijn fiets. Ik kon alleen het middenblad gebruiken. Na een compleet mislukte start heb ik vanuit vijftigste of zestigste positie toch heel wat concurrenten opgeraapt. Niet evident als je weet dat ik in een speciale schoen met een gebroken teen heb rondgereden.'

Het was dan lang wachten op onder meer Kris Henderieckx en Luc Baert. ‘Ik moest geregeld ‘passen', gaf de Zelenaar sportief toe.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio