Le Bourget: veruit de grootste

Wie naam wil maken in de lucht- en ruimtevaart mag niet ontbreken in Le Bourget, dat met kop en schouders uitsteekt boven alle andere luchtvaartsalons. Afspraak in Parijs van maandag 18 tot zondag 24 juni.

De oudste beurs is ook nog steeds het belangrijkste luchtvaartevenement ter wereld. Hier worden de grootste contracten afgesloten en de nieuwste modellen geshowd. Sedert de eerste editie van 1909 blazen alle grote en minder grote spelers er verzamelen om klanten te lokken, te netwerken en de concurrentie te bekijken.

Maar een groot deel van de 2.000 exposanten komt ongetwijfeld ook af op de soms buitensporige extra's. Als je wil kan je per helikopter naar het salon gaan. Geen zorgen over de prijs: er is een speciale korting voorzien. Luxefeestjes zijn er bij de vleet en de grote namen ontbreken niet op de affiche. Organisator GIFAS verwacht alvast de kaap van de 200.000 bezoekers te overschrijden tijdens de 47e editie. Want niet enkel zakenmensen bezoeken het salon. Buiten de hangars zijn er tientallen vliegtuigen te bekijken en, vooral, ook in actie te zien.

Le Bourget is de luchthaven ten noorden van Parijs waar Charles Lindbergh in 1927 zijn Spirit of St. Louis aan de grond zette nadat hij geschiedenis had geschreven met de eerste non-stop transatlantische vlucht.

Ooit was het de grootste luchthaven van Parijs maar nu wordt ze overschaduwd door Charles de Gaulle en Orly. In Le Bourget huist ook het museum voor lucht- en ruimtevaart.

Woensdag 20 juni is het op het salon de 'Belgische dag'. De vijftig Belgische bedrijven die zich verzameld hebben onder de naam 'Belgian Aerospace', staan dan extra in de kijker met als afsluiter een cocktailreceptie. De regionale overheidsagentschappen Flanders Investment & Trade, Awex en Brussels Export en de luchtvaartfederaties Flemish Aerospace Group, SkyWin Wallonie, Bag en Gebecoma vinden dat ze onder de Belgische vlag sterker naar voren kunnen komen. Internationale bezoekers zouden onze ingewikkelde staatsstructuur toch niet begrijpen. (tco)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees