Dementieva vernedert Serena Williams

Elena Dementieva (WTA 14) won na twee eerder verloren finales in Moskou (2001 en 2004) eindelijk de Kremlin Cup. In de finale versloeg ze Serena Williams (WTA 7) met 5-7, 6-1 en 6-1.Elena Dementieva kon in de voorgaande vier duels tegen Serena Williams geen set pakken. Ook nu ging de jongste van de zussen Williams het best van start (4-2), maar Dementieva vocht terug (4-4). Bij 5-4 voor de Amerikaanse kwam Dementieva 0-40 achter op eigen opslag door enkele dubbele fouten. Maar de Russin boog de situatie alsnog om in gamewinst: 5-5. Een ontketende Williams maakte er 6-5 van en pakte dan toch de opslag van Dementieva: 7-5.

In de volgende twee sets stond er geen maat meer op de agressief spelende Russin. Williams zag alle hoeken van het veld, begon tegen zichzelf te kankeren, gooide haar racket tegen de grond, leverde in elke set driemaal haar service in en stapelde de fouten op. Na 6-1 (24') en nog eens 6-1 (24') droop ze ontgoocheld af.

'Een grote overwinning voor mij', zei Dementieva na haar achtste WTA-titel die 128.365 euro opbracht. 'Dit is één van mijn favoriete tornooien en is daarom misschien wel de mooiste zege uit mijn carrière'.

'Elena zette me steeds onder druk', verklaarde Williams. 'Ik heb geen excuses. Ik speelde verschrikkelijk slecht. Als je 59 opgedwongen fouten maakt, dan kan je het schudden.'

Ook Venus verliest

Ook zus Venus (WTA 8) redde het niet. In de halve finale van het WTA-tornooi van Bangkok verloor ze met 6-4 en 7-6 (10-8) van de Italiaanse Flavia Penetta (WTA 49), de latere winnares van het tornooi. (hd)

Corrigeer