Werkstraf voor blind geweld tegen beroepsmilitair

BERLAAR - De Mechelse correctionele rechtbank heeft Cabral P. veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur omdat hij een beroepsmilitair had aangevallen toen die een huwelijksfeest verliet en naar zijn auto stapte. Dat gebeurde in het centrum van Berlaar.

Toen slachtoffer Glen K. uit Gierle de straat overstak, ging dat niet snel genoeg voor Cabral P. en Julius S. Zij moesten stoppen met hun bestelwagen. Er ontstond een schermutseling waarbij K. werd aangevallen met een metalen wandelstok. Hij kreeg klappen in het gezicht en liep onder meer een kaakbreuk en gebroken oogkas op. De man was drie maanden werkonbekwaam en vrij snel werd duidelijk dat ook het oog van het slachtoffer geraakt was. ‘Dat betekende het einde van zijn carrière bij het leger. Als beroepsmilitair wordt geacht dat je met wapens kan schieten maar door het oogletsel ging dat niet meer', zei de raadsman van Glen K. ‘Nu werkt hij bij een tuinbouwbedrijf. Maar dat is financieel ook een groot verschil voor mijn cliënt.'

De verdediging van Cabral stelde dat hij en zijn vriend racistische verwijten naar hun hoofd kregen geslingerd. Cabral zelf onderstreepte dat hij spijt had. ‘Ik had nooit mogen stoppen. Helaas was het een momentopname die ik enorm betreur', reageerde hij.

Uiteindelijk vond rechter Suzy Vanhoonacker een werkstraf van 150 uur voldoende voor Cabral. Wel moet de man een schadevergoeding van ruim 30.000 euro betalen. Julius kreeg één maand met uitstel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio