VROUWENVoetbal KWALIFICATIE EK 2013

Desselse Lien Mermans voert met Belgische ploeg de leiding aan

Desselse Lien Mermans voert met Belgische ploeg de leiding aan

BELGIË - IJSLAND - 'Het was knokken geblazen', zegt Lien Meermans (14).avt Foto: © avt

DESSEL - De Belgische vrouwenploeg versloeg IJsland en staat aan kop in de stand voor de kwalificatie van het EK in Zweden 2013. 'Het heeft veel moeite gekost, maar de vreugde is enorm. Hier zijn geen woorden voor', zegt Lien Mermans.

De krappe 1-0-zege kwam er na een mooi uitgespeeld doelpunt van Tesse Wullaert in een match die alle kanten uit kon.

De IJslandse vrouwen toonden voor rust licht veldoverwicht, maar België kon de nul op het bord houden.

'We hadden het inderdaad moeilijk, maar we wisten dat het tegen leider IJsland moest gebeuren en dat is gelukt', zegt een dolgelukkige Lien Mermans, die veel publiek zag in Dessel. 'Met meer dan 1.500 supporters mogen we niet klagen en een bewijs dat het vrouwenvoetbal toch leeft. Tegen de leider, die nog maar één goal had geïncasseerd, ondervonden we voor rust problemen met het tempo en de duelkracht, maar dat hebben we overleefd. Ook zenuwen speelden ons parten, zeker na dat domme puntenverlies in de vorige thuismatch toen we 2-2 gelijkspeelden tegen Noord-Ierland. Toen verdienden we meer, maar gelukkig hebben we dat kunnen goedmaken. Het heeft veel moeite gekost, maar de vreugde is enorm. Hier zijn geen woorden voor', aldus de Desselse flankspeelster, die na rust een ander positie kreeg op de tien. 'IJsland was aanvankelijk het gevaarlijkst, maar na een knap doelpunt van Tessa Wullaert op aangeven van Julie Biesmans kwam er rust in de ploeg en werden zij onrustig. De motivatie was er en het was knokken geblazen, de verdienste van de ganse ploeg. We stonden na het ontbreken van onder meer Zeler en Demoustier aanvallend gehavend aan de aftrap, maar we lieten ons niet beïnvloeden en hebben dat prima opgevangen.'

De Belgische vrouwen boekten een belangrijke zege.

Mermans: 'We staan op kop, maar we weten ook dat zowel IJsland als Noorwegen, de nummers 2 en 3 volgen op 1 en 2 punten, maar beiden hebben nog een match te goed en er is nog Noord-Ierland. We doen terug mee, maar we weten dat we met Hongarije, Noorwegen én Noord-Ierland nog drie moeilijke uitmatchen voor de boeg hebben', besluit Lies Mermans, die tijdens haar studies bachelor Sportmanagement stage loopt op de sportdienst van de gemeente Dessel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio