Ook Colruyt kiest voor Steenweg

DENDERLEEUW - Tegen november moet de ruwbouw klaar zijn van een nieuwe vestiging van de discount Okay op de Steenweg in Welle. Unizo is daar niet gelukkig mee.

De gemeente ijvert via een masterplan voor een grotere concentratie van handelszaken in het centrum en de stationsbuurt, maar het lijkt vechten tegen de bierkaai.

Ook de warenhuisketen Colruyt koos voor een vestiging op de Steenweg in Welle.

Dat is een doorn in het oog van de bij Unizo verenigde middenstanders, die de komst van een nieuwe supermarkt niet zien zitten.

Tegen het voorjaar van 2011 wordt de nieuwe supermarkt niettemin geopend in Welle op de grens met Erembodegem, want alle nodige toelatingen werden al verkregen.

Colruyt is zelfs al volop bezig met het werven van personeel voor de vestiging in Denderleeuw.

Yves Nevens, voorzitter van Unizo Denderleeuw, kantte zich wegens oververzadiging eerder al tegen de komst van nieuwe supermarkten. ‘Studies maakten al duidelijk dat Denderleeuw over de grootste concentratie beschikt aan supermarkten per oppervlakte in Vlaanderen. Okay speelt zeker niet in op een bestaande behoefte bij de consument. De koek moet dus nog verder verdeeld worden en dat kan de doodsteek betekenen voor de lokale kleine supermarkten in de buurt.'

Nevens schermt ook met andere argumenten en gaf met Unizo al een negatief advies aan het Nationaal Distributie Comité, terwijl de Middenstandsraad hetzelfde deed bij het schepencollege.

‘Op de nu al razend drukke Steenweg komt er nog maar eens een grote winkel bij, waardoor de veiligheid nog afneemt. Het lokale verenigingsleven zal alvast niet moeten gaan aankloppen bij Okay.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio