'Een nieuwe start'

VOETBAL 1ste KLASSE CHARLEROI-LIERSE Nieuwe aanvoerder van Lierse Frederic Frans draait zwarte bladzijde om

VOETBAL 1ste KLASSE CHARLEROI-LIERSE Nieuwe aanvoerder van Lierse Frederic Frans draait zwarte bladzijde om

'Het is de verdienste van Kurt Van Dooren en mij dat Lukaku woensdag nauwelijks gevaarlijk is geweest', zegt Frederic Frans met enige trots.Walter Saenen Foto: © Walter Saenen

LIER - Twee maanden geleden zat Frederic Frans diep. Heel diep. Aimé Anthuenis geloofde niet in hem. Tot overmaat van ramp blesseerde Frans zich op de vierde speeldag tegen KV Kortrijk. De verdediger gaf zich niet gewonnen en klom uit het dal.

Woensdagavond, voor de match tegen Anderlecht, stapte Frederic Frans (21) als eerste uit de spelerstunnel. Met de aanvoerdersband om zijn arm. En dat uitgerekend een maand nadat hij uitgevallen was met een blessure aan de buikspieren.

'Ik was ongelooflijk trots. Een supergevoel', zegt Frans. 'Van Eric Van Meir en Chris Janssens krijg ik ongelooflijk veel vertrouwen.'

Hij wil het niet gezegd hebben, maar onder Aimé Anthuenis, die in de nacht van zaterdag op zondag ontslagen werd, was het van kwaad naar erger gegaan. Van basisspeler tot bankzitter.

Op de eerste twee speeldagen, de wedstrijden tegen Sint-Truiden en Standard, kwam Frans zelfs niet van de bank af. Meer nog. Tijdens de voorbereiding riep Anthuenis om versterking in de verdediging, terwijl hij niet eens omkeek naar ex-belofteninternational Frans.

Lukaku

Natrappen wil Frans niet.

'Ik ben tevreden met mijn comeback. Laat het ons daar op houden. Kurt Van Dooren en ik stonden woensdag tegen Romelu Lukaku, het nieuwe troetelkind van Anderlecht en de nationale ploeg. Hij mag dan nog maar zeventien zijn. Het is een bijzonder sterke spits. Het is de verdienste van Kurt en ik dat Lukaku nauwelijks gevaarlijk is geweest', zegt Frans fier.

In een duel met Lukaku liep ploegmaat Garry De Graef wél een rode kaart op.

'Ik was mee opgerukt, omdat we een vrije trap mochten trappen. Ik kon het duel tussen Lukaku en Garry niet goed beoordelen. Van ploegmaats en toeschouwers hoorde ik dat de uitsluiting van Garry onterecht was. Op de beelden is het moeilijk te beoordelen.'

Ontlading

Eric Van Meir was woensdag erg te spreken over de inzet van zijn ploeg.

'Wat we in Westerlo niet getoond hebben, lieten we tegen paars-wit wél zien: vechtlust. Een typisch kenmerk van een ploeg als Lierse', aldus Frans.

'Doodzonde dat we alweer een dom en vermijdbaar doelpunt slikten. Maar zelfs met tien tegen elf gaven we de moed niet op. Het doelpunt van Wesley Sonck zorgde voor een ongelooflijke ontlading. Wat mij betreft, had het doelpunt tien minuten later mogen vallen. Nu was de spanning de laatste tien minuten te snijden', grijnst de centrale verdediger.

Veel tijd om na te genieten van het gelijkspel tegen titelverdediger Anderlecht hebben Frans en zijn ploegmaats niet. Vanavond wacht een zespuntenduel met Charleroi.

'Het punt tegen Anderlecht geeft ons een boost aan vertrouwen voor de rest van de competitie. Maar we beseffen ook dat de wedstrijd tegen rivaal Charleroi om een bevestiging vraagt. Onze competitie begint nu. Dit wordt een nieuwe start. Ik hoop dat we vanavond eindelijk onze eerste overwinning van het seizoen kunnen vieren', rondt Frederic Frans af.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio