Clementine (bijna 107) wil verjaardagskaartjes

Clementine (bijna 107) wil verjaardagskaartjes

Clementine Duchau wordt op 29 januari 107 jaar. vg Foto: © Vuylsteke Eddy

GERAARDSBERGEN - Clementine Duchau wordt 107. Zij hoopt op heel wat verjaardagskaartjes als ze op 29 januari de 107 kaarsjes uitblaast.

Clementine werd op 29 januari 1904 in Onkerzele geboren. Vader Petrus en moeder Venantia Denutte woonden in de Kampstraat met hun gezin. Daar baatten ze onder meer een brouwerijdepot uit, ze waren marktkramers en sigarenmakers. Clementine was pas zeven toen ze thuis werd ingeschakeld in de sigarenproductie.

In 1926 huwde Clementine met Emiel De Clercq. Het echtpaar kreeg twee kinderen, het begin van een intussen fors uitgedeind nageslacht.

Emiel overleed in 1947. Clementine woonde sedert 1959 in bij haar schoondochter Nelly en zoon Simon. Clementine was nog tot op hoge leeftijd zeer actief. De kranige bejaarde had nooit verwacht dat ze zo oud zou worden. Ze heeft wel altijd een goede gezondheid gehad en moest enkel een niersteen laten verwijderen toen ze 65 was.

Nu verblijft Clementine in woonzorgcentrum Denderoord. Zij wordt er in de watten gelegd door de verzorgsters.

Die willen Clementine een onvergetelijke verjaardag bezorgen.

Verjaardagskaartjes

'Het zou Clementine heel veel deugd doen indien ze een pak verjaardagskaartjes zou ontvangen', zegt Ulla Van Lieferinge van het woonzorgcentrum.

Wie de oudste inwoonster van Geraardsbergen wil feliciteren naar aanleiding van haar 107de verjaardag, kan een kaartje sturen naar Clementine Duchau, woonzorgcentrum Denderoord, Hoge Buizemont 247 in 9500 Geraardsbergen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio