Yves Nevens exposeert op Frans fotofestival

Yves Nevens exposeert op Frans fotofestival

Yves Nevens is een van de vijfhonderd deelnemers aan het grootste openluchtfotofestival van Frankrijk. Yves Nevens Foto: © Yves Nevens

DENDERLEEUW - Fotograaf Yves Nevens blijft de internatonale toer opgaan. Nadat hij eerder deelnam aan een Chinese expo, is hij nu te gast in de Bourgognestreek.

In Bourbon-Lancy, een Frans stadje van 5.000 inwoners, vindt om de twee jaar L'été des portraits plaats.

Yves Nevens is één van de 500 fotografen uit de hele wereld die deelneemt aan het grootste openluchtfotofestival van Frankrijk.

'Mijn foto's werden geselecteerd voor hun artistieke en technische kwaliteiten', vertelt Nevens, die als bij toeval bij zijn fotomodel Dorien De Strijcker uitkwam.

'Haar toekomstige schoonzus kwam een paar maanden geleden al eens langs en nu waagde ook Dorien zich aan een fotoshoot, die ze als cadeaubon gratis kreeg aangeboden. Aanvankelijk was ze wat op haar hoede, maar na het werk van de visagiste werd de sfeer wat losser. Net als de meeste andere modellen durfde ze al snel een stoute blik op te zetten en dan neem je vaak de beste kiekjes. Als fotograaf is het leuk werken als een model zich volledig durft te geven. Dorien volgde mijn tips graag op en het resultaat van de beelden is nu te zien op de tentoonstelling.'

Nevens kreeg complimentjes van de Franse organisatie. Angelique Guinet is verantwoordelijk voor het afdrukken van alle tentoongestelde foto's. 'Ze vond één van mijn beelden zo speciaal dat ze vroeg om de foto te signeren. Een hele eer omdat ze die foto koos uit 1.500 portretten', klinkt het trots.

De openluchttentoonstelling loopt nog tot 26 september.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio