Iets kopen? Slaap er een nachtje over... in de winkel

GENT - Eigenlijk is het een galerie, maar ze is volgepropt met designspullen van Nederlands bekendste designercollectief Droog. En het beste is, je kan er gewoon even gaan wonen. Om te testen of de spullen je wel bevallen. Dat gaat dan van het bedlinnen tot de stoelen.

De galerie is een pand van Sofie Lachaert, die zelf ontwerpt voor Droog. Ze was meteen te vinden voor het idee om het pand in de Zwartezusterstraat om te toveren tot try & buy-centrum voor geïnteresseerde klanten. 'Je boekt bij mij een verblijf, dat kan van twee nachten tot een maand zijn. De prijzen gaan van 225 tot 1.500euro, maar momenteel bieden we 15procent korting aan bij de lancering van het initiatief', zegt Lachaert.

In het huis zijn drie verdiepingen, met telkens eigen themakamers. Zo is er de ontbijtkamer waar je thee schenkt uit een designpot, met boven je hoofd de bijzondere schaduwen die de 85 lamps-luster van Rody Graumans werpt.

Ikea

Er is een fitnessruimte -nu ja, een trap die je zegt hoeveel calorieën je hebt verbrand- en een bibliotheek. 'De bedoeling is om klanten echt zelf te laten ondervinden of een product voldoet aan hun verwachtingen', aldus Lachaert.

Alsof je even in Ikea zou kunnen wonen dus? 'Precies. Alleen zijn de producten die je bij Droog vindt op een andere manier vervaardigd. De stukken die ik voor hun collectie maak, zijn allemaal met de hand gemaakt.'

Wie zijn gading vindt, kan meteen een bestelling plaatsen in de webshop van Droog met de iPad die ter beschikking is. Het gebouw telt een studio en een flat voor twee personen.

www.droogforrent.com

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio