Nederlandse supermarktketen loert naar leegstaande winkelgalerij De Braempoort

Albert Heijn wil naar Gent komen

Foto: © CREDIT: Julie Landrieu

GENT - De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn wil dolgraag naar Gent komen. Ze liet haar oog vallen op de leegstaande winkelgalerij De Braempoort, tussen de Vlaanderenstraat en de Brabantdam. Albert Heijn is aan een opmars bezig in Vlaanderen en opende zopas de vierde zaak op de Groenplaats in Antwerpen.

Albert Heijn liet al weten dat het tegen eind dit jaar tien winkels wil open hebben in Vlaanderen en daar zou Gent bij zijn. De Braempoort dateert van de jaren zestig. De galerij is te klein en zit te verborgen om er een aantrekkelijke winkelzone van te maken. Alle pogingen om er nieuw leven in te blazen, liepen faliekant af. Vandaag staat ze leeg. Intussen is het gebouw aan de kant van de Vlaanderenstraat verbouwd tot commerciële ruimtes en appartementen.

In dat gebouw staan nog heel wat kantoren leeg. Worden dat ook appartementen? ‘We zoeken een oplossing', zegt zaakvoerder Jan Derveaux. Hij bevestigt dat Albert Heijn besprekingen voert. ‘We werken mee aan een doorbraak. Er zijn vele besprekingen bezig, maar dat is vertrouwelijk. Er is nog geen definitieve beslissing.'

Albert Heijn betrad Vlaanderen eerst via Brasschaat en Stabroek. Intussen zijn er twee winkels in Antwerpen, waarvan een op het Kiel, een wijk met veel allochtonen. Tegen eind dit jaar hoopt Albert Heijn 250.000 klanten te hebben. Albert Heijn mikt op ruimtes met een oppervlakte van 1.500 tot 2.000 m2. Daaraan voldoet de Braempoort. De centrale ligging is een troef. Al zijn in de nabijheid al een Match (Shoppingcenter Zuid) en een City Delhaize (Kouter) gevestigd.

De Braempoort is een versnipperde eigendom, want in handen van 17 eigenaars. Die moet Albert Heijn op een lijn krijgen. ‘Wij hebben een uitgesproken interesse voor de regio Oost- en West-Vlaanderen en voor Gent', zegt Ann Maes, woordvoerder van Albert Heijn België. ‘Maar we zeggen pas dat er een vestiging van Albert Heijn komt, als de laatste handtekening is gezet. Soms zetten we vergevorderde dossiers stop.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio