Aanleg woonerf Sleutelhof gestart

Aanleg woonerf Sleutelhof gestart

Burgemeester Eddy Huyghe en schepen van Openbare Werken Geert Van der Auwera bij de start van de weg- en rioleringswerken voor het woonerf Sleutelhof in Rumst. Foto: Gemeentebestuur Rumst

Rumst - Tussen de Schoolstraat en de Doelhaagstraat, vlakbij de kerk in Rumst, zijn de weg- en rioleringswerken gestart voor het woonproject Sleutelhof.

Aannemer AGBb uit Arendonk legt de weg en riolering van het inbreidingsproject aan. Er zullen vijftien sociale koopwoningen worden gebouwd. Het gaat om tien eengezinswoningen, één mindervalidewoning en vier appartementen. Er worden ook garages gebouwd en parkeerplaatsen aangelegd. De straat in het woonerf, een zijstraat van de Schoolstraat, krijgt de naam Sleutelhof. Die naam verwijst naar Het Sleutelhof, de boerderij die er al in 1692 gebouwd werd. In 1916 werd die boerderij afgebroken om er vier schoolklassen te bouwen.

Bij een archeologisch onderzoek op het bouwterrein werden in december vorig jaar nog twee kringgreppels, paalsporen en kuilen bloot gelegd. Die sporen dateerden uit de bronstijd, de ijzertijd en de nieuwe tot de nieuwste tijd. Nu alle vondsten voor verder archeologisch onderzoek zijn opgegraven, zijn de weg- en rioleringswerken voor het sociale woonproject gestart.

Tot bijna twintig jaar geleden stonden er nog een serre, een magazijn, een garage en een woning van de technische dienst van de gemeente. Maar ook die werden afgebroken. ‘Het woonerf krijgt een centraal plein. Er wordt groen aangeplant. Een verspringende gevellijn in het straatpatroon zal de snelheid van het verkeer in het woonerf afremmen. Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd', zegt burgemeester Eddy Huyghe (CD&V/N-VA).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio