Bart Desmet kiest met echtgenote Hilde Vroman voor eigen zaak

Kok uit 'Komen eten' runt tearoom Banmolens

Kok uit 'Komen eten' runt tearoom Banmolens

Bart Desmet en Hilde Vroman hebben gewacht tot hun kinderen op eigen benen stonden om met tearoom De Banmolens te beginnen.loh Foto: © credit

HARELBEKE - Bart Desmet en Hilde Vroman zijn sinds begin deze maand de nieuwe uitbaters van tearoom De Banmolens aan het jaagpad langs de Leie. Vorige maand kon u Bart nog aan het werk zien achter het fornuis in 'Komen eten' op VT4.

'Ik heb dertig jaar ervaring in de sector. Voordien was ik restaurantverantwoordelijke van de Colmar in Sint-Denijs-Westrem. Nu baat ik mijn eigen zaak uit', zegt Bart Desmet, die samen met zijn echtgenote Hilde Vroman elke dag de gasten in een gezellig interieur ontvangt. Bij mooi weer kan iedereen ook buiten op het terras een drankje of een slaatje nuttigen.

'Wij gaan nu eerst en vooral weer werk maken van de keuken. Die lag anderhalf jaar stil. Nu bieden wij dagverse, huisbereide menu's aan. Maar een croque uit het vuistje is ook mogelijk. En wij hebben ook de passende bieren, frisdranken en dergelijke meer op de kaart staan.'

Bart zegt heel blij te zijn dat hij zelf in een horecazaak is gestapt als uitbater. 'Wij waren er toch al een tijdje mee bezig om die stap te zetten. Maar wij hebben gewacht tot de kinderen op eigen benen konden staan. Dat is nu het geval. Mijn ervaring kan ik uiteraard heel goed gebruiken. Het is ook zo dat je die nodig hebt als je vandaag de dag een horecazaak wil beginnen. Ik weet dus heel goed waarmee ik bezig ben.'

Langs de Leie

De tearoom ligt naast een historisch waardevolle residentie aan de Watermolenstraat langs de Leie. 'Een unieke locatie is het, met heel veel parkeerruimte. Hier passeren fietsroutes en is er een knooppunt van het fietsnetwerk van de provincie West-Vlaanderen. Dat wil zeggen dat wij fietsers en ook veel wandelaars mogen verwachten. En verenigingen? Daar gaan wij ook werk van maken. Nu willen wij ons eerst profileren als een aangenaam en modern koffie- en eethuis met dagverse producten, en met gezelligheid en een mooi kader als extra troeven. De omgeving is overigens heel rustig. Iedereen kan hier werkelijk op zijn gemak iets bestellen.'

De zaak is met uitzondering van donderdag elke dag open, ook op zaterdag en zondag. 'Het is hard werken. Maar ik doe het graag. Anders moet je er zeker niet aan beginnen', besluit Bart Desmet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio