Fanclub Elvis toont Elvis On Tour

Fanclub Elvis toont Elvis On Tour

Elvis. ap

TURNHOUT - De Turnhoutse fanclub ElvisMatters is erin geslaagd de film Elvis On Tour naar België te halen.

De Turnhoutse fanclub ElvisMatters is erin geslaagd de film Elvis On Tour naar België te halen.

Op zondag 15 augustus kan iedereen genieten van de film, een tentoonstelling en Cadillacs. De film dateert van 1972. Een producersduo heeft de zanger toen op tournee gevolgd. De film was een gigantisch succes en hij won ook als enige Elvisfilm een Golden Globe.

De film bleef nadien in de kast van Warner Bros zitten. Die filmproducent is nu overstag gegaan en zal op 3augustus de film uitbrengen in Amerika. Verschillende Europese fanclubs hebben samengewerkt om de film naar Europa te krijgen.

'We hebben een superbestelling geplaatst en Warner Bros overtuigd', klinkt het bij ElvisMatters.

De fanclub heeft op 15 augustus de grote zaal van Utopolis gehuurd voor een exclusieve vertoning. 'We hebben ook Jerry Schilling uitgenodigd. Hij is een van de personen die Elvis' kist gedragen heeft bij de begrafenis. Schilling zal vertellen over het leven van de ster, signeren en een Elvisster onthullen die we in Hollywood hebben laten maken. Jerry was jarenlang bevriend met Elvis. Hij was zeer nauw betrokken bij Elvis On Tour als raadgever, producer en monteur. Zonder twijfel is Jerry de best geplaatste persoon om de fans te vertellen hoe alles in zijn werk ging tijdens deze periode. Het is de eerste keer dat Jerry in de Benelux is.'

ElvisMatters houdt ook een expo in de winkel in de Otterstraat.

Tickets voor de avond kosten 22euro en kunnen besteld worden via de website.

www.elvismatters.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio