Op 10 mei wordt Het Volk Het Nieuwsblad

Welkom bij de grootste krant van het land

Op 10 mei wordt Het Volk Het Nieuwsblad. Voor u verandert er eigenlijk niets, alleen dat Het Nieuwsblad opnieuw de grootste krant van België wordt.

De kranten Het Nieuwsblad en Het Volk kennen een lange geschiedenis. Het eerste exemplaar van Het Volk liep al in 1891 van de drukpers. Het Nieuwsblad volgde in 1913. Sinds 1994 zijn beide kranten eigendom van dezelfde eigenaar.

De twee kranten zijn al jaren echte zusterkranten. Ze worden gemaakt door één redactie en staan onder leiding van één hoofdredactie. Het grootste verschil tussen beide kranten is de voorpagina.

Maar we staan voor enkele belangrijke investeringen. We willen uw krant sterker en moderner maken en dat kan het best onder één titel. Vandaar de naamswijziging voor Het Volk.

Wat verandert er voor u? Niets. Alles wat nu in Het Volk staat, zal ook vanaf volgende week in uw krant staan, met dezelfde indeling, met evenveel pagina's, met dezelfde soort reportages en interviews, met evenveel sport als vroeger en met dezelfde bijlagen. Net als nu, wil deze krant ook in de toekomst blijven wegen op de politieke en sociale agenda.

Maar samen staan we wel sterker. Door het samengaan wordt Het Nieuwsblad bijvoorbeeld niet alleen eigenaar en organisator van de wereldberoemde Ronde van Vlaanderen, maar ook van de openingsklassieker Omloop Het Volk.

Deze operatie maakt het bovendien mogelijk om verder te investeren in de krant. De afgelopen maanden zijn we van start gegaan met een gratis wekelijks magazine voor Het Nieuwsblad. Sinds begin dit jaar heeft Het Volk op donderdag een dubbele pagina boekennieuws. Vanaf 1 juni gaan we een pak meer economisch en vooral consumentennieuws geven.

Nog voor de zomer starten we met een uitbreiding van het regionale nieuws. Zowel in Oost- als in West-Vlaanderen komt er minstens één editie bij. De andere provincies volgen later, zodat we op korte termijn van zestien naar twintig edities gaan.

Maar waar wij hier nog het meest trots op zijn, zijn onze maandelijkse rapporten. We hebben de belangrijkste winkelstraten van Vlaanderen beoordeeld. We verzamelden de inspectieverslagen van alle Vlaamse rusthuizen. Dat was een inspanning die ongezien is in de Vlaamse journalistiek. We onderzochten de toegankelijkheid van de Vlaamse steden voor rolstoelgebruikers en lichtten Vlaanderen door op zijn verenigingsleven.

Ons laatste rapport was een echt schot in de roos: het grote fietspadenrapport. Bijna tienduizend lezers van het Nieuwsblad en Het Volk werkten hieraan mee, zodat we een volledig overzicht konden geven van de fietspaden in Vlaanderen. De Vlaamse minister van Openbare Werken Hilde Crevits beloofde naar aanleiding hiervan om alle fietspaden voor het begin van het schooljaar schoon te vegen en een jury onder leiding van Eddy Merckx koos het beste en slechtste fietspad van Vlaanderen.

Waarom doen wij dit? Omdat u dat verdient. Uw krant moet niet alleen correct informeren, maar ze moet ook een maatschappelijke rol spelen. Deze krant moet zaken aankaarten die niet kunnen en de verantwoordelijken aansporen om beter te doen. We weten al dat in tientallen gemeenten het fietspadenrapport op de agenda van de gemeenteraden is geplaatst en uw krant zal dan ook blijven rapporteren over de hopelijk verbeterende fietspaden in Vlaanderen.

Ons volgende dossier gaat over uw veiligheid. Vanaf 20 mei leest u hoe veilig uw stad of gemeente is. Gebeuren er bij u meer woninginbraken dan elders? Doet uw wijkagent het beter of slechter? Net zoals bij het fietspadenrapport, zullen we om uw mening vragen. En we zullen de ministers van Justitie Jo Vandeurzen en minister van Binnenlandse zaken Patrick Dewael alleszins confronteren met deze resultaten. Beide ministers hebben al beloofd om met onze lezers te komen chatten.

Bij al onze rapporten kiezen we voor wat leeft in uw wijk en buurt. De krant Het Volk gebruikte jarenlang de slogan Mensen maken het nieuws. Bij Het Nieuwsblad is dat Iedereen leeft mee. Beide vinden mekaar.

Het lijkt erop dat u al deze inspanningen weet te waarderen. De verkochte oplage is er het voorbije half jaar elke maand op vooruitgegaan. Samen met Het Nieuwsblad op Zondag wordt Het Nieuwsblad/De Gentenaar met meer dan 270.000 verkochte exemplaren en meer dan één miljoen lezers de grootste populaire krant van Vlaanderen. Ook online, met www.nieuwsblad.be, is het marktleiderschap in zicht met 270.000 unieke bezoekers per dag. Waarvoor dank.





Michel

Vandersmissen, hoofdredacteur



Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees