LDD wil referendum over ringweg

DEINZE - Op woensdag 11 mei valt bij elke inwoner van Deinze een infoblad van de Deinse afdeling van LDD in de bus. Daarin staat een oproep voor een referendum.

LDD wil een volksraadpleging over de aanleg van een ringweg rond Deinze, buiten het centrum van Petegem. Meter van het project wordt volgens voorzitter Ronny Vermeulen van het fitnesscentrum langs de Gaversesteenweg volksvertegenwoordiger Patricia De Waele.

De Waele stelde onlangs aan minister van Openbare Werken Hilde Crevits de vraag hoe ver het staat met twee lopende studies die besteld zijn over de mobiliteit en de verkeersafwikkeling op het grondgebied van Deinze. ‘We dringen bij de minister aan om in beide dossiers de mogelijkheid open te houden voor een ringweg rond Deinze. Jaren geleden was die ringweg ingepland maar hij verdween daarna van de kaart', zegt Ronny Vermeulen.

‘Uit het antwoord van de minister blijkt dat het bestek voor de studie voor de gewestwegen N35 en N43 die Deinze doorkruisen, in opmaak is. De aanbesteding is gepland voor de zomer. Op het investeringsprogramma is daarvoor een bedrag van 120.000 euro voorzien. Deinze kan een subsidie krijgen voor twee derden van de gemaakte kosten voor de herziening van het mobiliteitsplan met een maximum van 75.000 euro. Patricia De Waele heeft de vragen aan de minister gesteld opdat we niet te laat zouden komen voor het organiseren van een referendum over de ringweg.'

Info: www.ldddeinze.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio