140.000 euro subsidies aan jeugdverenigingen

MECHELEN - De stad reserveert subsidies voor verenigingen die met kinderen of jongeren werken. Ook de renovatie van lokalen wordt ondersteund.

‘In 2010 werd in 140.000 euro aan subsidies voorzien. Niet alleen jeugdbewegingen maar ook vakantiespeelpleinen en jeugdhuizen komen in aanmerking', zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez (SP.A). ‘We beslisten ook om renovatie- of nieuwbouwprojecten van jeugdlokalen financieel te ondersteunen.'

Bouwen aan lokalen

In 2010 ontvingen de 21 jeugdbewegingen een totaal van 53.800 euro. De speelpleinwerkingen Weyneshof en Verbert kregen een subsidie van in totaal 47.700 euro. Maar vooral voor de infrastructuurwerken van de Mechelse jeugdverenigingen worden belangrijker. ‘In ons jeugdbeleidsplan is dit een aandachtpunt, want de veiligheid staat hier centraal', zegt Gennez. ‘Voor grote werken zijn er toelagen tot 50.000 euro, voor kleine 15.000 euro. Indien er sprake is van een nieuwbouw, kunnen de verenigingen beroep doen op het advies van onze jeugddienst. We zullen voortaan ook extra aandacht besteden aan rationeel energieverbruik. Dat komt de energiefactuur van de jeugdverenigingen ten goede', besluit Gennez.

Wie meer info wenst over de beschikbare subsidies kan terecht bij Peter Meeusen van de jeugddienst op peter.meeusen@mechelen.be of op 015-29.77.63.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio