4de klasse C

Gert Stockx verlaat Everbeur met dubbel gevoel

Gert Stockx verlaat Everbeur met dubbel gevoel

Gert Stockx GMD Foto: © GMD

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM - Door een mooie zes op zes in de kapitale matchen tegen Herk en De Kempen is Everbeur nu eindelijk zeker van het behoud. De thuisnederlaag van vorige week tegen Spouwen-Mopertingen willen de fans hierbij best door de vingers zien.

'We hebben de competitie afgesloten met een degelijke partij bij De Kempen', vond verdedigende middenvelder Gert Stockx.

'Voor de rust waren we al de betere ploeg maar toen wou het nog niet lukken. Stijn Janssens kreeg de bal er niet in, Steven Van Braeckel zag zijn schot gepakt en ook voor Thomas Van Aerschot was het net niet. De Kempen had overigens een degelijke Mardulier tussen de palen staan. Het duurde lang eer we de 1-0 op het bord kregen. Maar wanneer Steven Van Braeckel er toch in slaagde, liep het ineens veel vlotter.'

Sule Shabi vierde zijn afscheid met zijn dertiende en veertiende seizoenstreffer. Hij speelt volgend seizoen in derde klasse bij Cappellen. Ook voor Gunther Stockx was het een afscheid, want hij trekt samen met Steven Van Braeckel naar Oosterzonen. De ploeg die, ironie van het noodlot, op de laatste speeldag Everbeur net over de kop ziet springen naar de elfde plaats.

'Wel heb ik spijt dat ik deze groep verlaat', zegt Stockx. 'Als je ziet hoe enthousiast we reageerden op het behoud. Met Nieuwjaar draaiden we met amper dertien puntjes. Nu redden we ons met 38 punten. We pakten er in de terugronde dus 25. Doe dat maal twee en we doen bovenaan in de klassering mee.' 'Ik verlaat de club dan ook met een dubbel gevoel. Spijt, dat wel. Ik heb er constant in de ploeg gestaan. Maar de resultaten vielen soms tegen. Als je dan ziet dat zoveel spelers verhuizen. Oosterzonen versterkte zich goed en is een club met ambitie. Zij hebben het potentieel om hoger te eindigen dan de 12de plaats waar ze nu op strandden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio